8 Şubat 2012 Çarşamba

Ganaj kremalı - nakış çiçekli pasta (brush embroidery)

Herkese selamlar,

Sizlerle görsel olarak da lezzet olarak da çok çok güzel olan bir pastamı paylaşmak istiyorum.


Pastamın pandispanyası vanilyalı, 3 katlı.

Ara katlarda çikolatalı pastacı kreması kullandım.



Lezzetine lezzet katmak için de ara katlara krokan ve kaplamalı fıstık serpiştirdim.


Üzerindeki süslemeler yurtdışında "brush embroidery" olarak geçen fırça nakışı da diyebileceğimiz teknikle kızım tarafından yapıldı.

Aslında bu teknik royal icing krema ile yapılıyor ama biz bu kez beyaz jöle ile denedik. Jölenin kıvamını royal icing ile denk şekilde hazırladık. Gayet de hoş oldular bence :)

Aynı teknik genellikle şeker hamuru kaplanan pastalar üzerinde kullanılıyor ama ganaj krema donduktan sonra da gayet pratik şekilde bu pastaya da uygulayabildik.

Denemek isteyenler internette bu teknikle ilgili faydalı videolar bulabilirler.

Görüşmek üzere...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder