20 Aralık 2011 Salı

Yoğurtlu Kereviz - Yoğurtlu Havuç (Tarator) Salataları

Merhaba,
Sizinle yoğurtlu 2 salata tarifini paylaşmak istiyorum.

Yoğurtlu Kereviz Salatası:
  • 1 orta boy kereviz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İri kıyılmış ceviz içi
  • Mayonez (isteğe bağlı)
Kerevizi soymadan önce bir kase yoğurda tuz eklenip çırpılır. Kereviz soyup yıkandıktan sonra, rendelenir. Yoğurtla karıştırılır.

Kereviz salatasının yapımı oldukça basit. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var, o da kerevizlerin kararmaması için rendelenir rendelenmez yoğurtla karışılması gerekiyor. Bu nedenle rendeledikçe yoğurda eklemelisiniz azar azar.


 Ceviz içini de isterseniz salatanın içine isterseniz ailenizde cevizi sevmeyen varsa benim gibi üzerine koyabilirsiniz.

Yoğurtlu Havuç Salatası:

  • 1 Orta boy havuç
  • 1 Kase yoğurt
  • 1 Yemek kaşığı mayonez
  • Ceviz içi (isteğe bağlı)
Bu salatanın yapımı da oldukça basit. Havuçları rendeledikten sonra dilerseniz çiğ dilerseniz az bir zeytin yağında havuçlar bir miktar pişirerek, çırpılmış yoğurt - mayonez karışımına eklenir. İsteğe göre salatanın içine yada üzerine ceviz içi eklenebilir.

Biz kavrulmuş olanı yani taratoru ailece daha çok sevdik. Artık kavurarak yapıyorum bu salatayı.


Özellikle baklagillerin yanında, patlıcan yemeklerinin yanında çok güzel bir uyum sağlıyor bu salatalar.

Hepinize afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder