26 Ocak 2012 Perşembe

Ganaj kremalı fıstıklı pasta...

Selamlar herkese,
Geçtiğimiz haftalarda yaptığım, ancak yayınlama şansım olmayan ganaj kremalı-fıstıklı pastamı sizinle paylaşmak istiyorum.





Lezzeti inanılmaz. Zaten bana göre içine çikolata girmiş olan herşey çok güzel :) Bu pastanın kremasında da 400 gram kuvertür çikolata kullandım.

Eğer ganaj kremalı bir pasta yapmayı denerseniz, ara katlarına herhangi bir kırmızı meyve eklemenizi tavsiye ederim. Özellikle de bizim gibi çikolataya çok düşkün değilseniz :) Tadını hafifletecektir.

Herkese iyi günler...

Çikolatalı - çilekli pasta

Merhabalar,
Sizinle son pastamı paylaşmak istiyorum. Görüntüde ufak tefek kusurlar var ama görmezden gelin lütfen. Lezzeti oldukça iyiydi. 


Bir süredir denemek istediğim, sürekli bu tipteki pastaların fotoğraflarını incelediğim bir model bu.Çileklerin çikolataya batırılıp üzerine beyaz jöle yada krem şanti ile şeritler geçilmesi çok hoşuma gidiyordu.





Siz de kremalarınıza lezzet katmak isterseniz, sade krema yapsanız bile fil dişi kuvertür kullanabilirsiniz.

Aslında bu kadar çok çikolatanın katıldığı pastalarda tat biraz ağır oluyor. Ama her kata çilekleri doğrayarak eklemem sanırım bu tadı biraz hafifletti. Çikolatalı pastalar, kırmızı meyveler ile çok hoş oluyor bence.



Pastamın kenarlarını da yine şık durması için rendelediğim kuvertür çikolata ile kapladım. Ailemdeki herkes çikolatayı çok sevdiğinden bu pasta bizim için çok makbule geçti :)

Görüşmek üzere...

18 Ocak 2012 Çarşamba

Salonumuzdan kar manzarası ...

 Çok hoş uzun zaman sonra kar manzarası izlemek...












Krokan denemem :)

Merhaba,
Size içinde hiç bir katkı maddesi bulunmadan yapabileceğiniz, bir çok markada şeker olarak satılan krokanın tarifini vermek istiyorum.
Kursta öğrendiğim tarifi hemen denedim. Yapımı 5 dk sürüyor. Aslında fındıklı denemek istiyordum ama dayanamadım  evde susam olduğundan susamlısını denedim ilk seferde. Çok sevdik hem lezzetini hem de kokusunu.





Bu tarifi öğrendiğime de en çok annem adına sevindim. Çünkü kendisi vanilyalı dondurma ve susamlı krokan harici hiç bir tatlıyı sevmez :) En kısa zamanda kendisine yapıp götüreceğim.

Tarife gelince:

1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı su
1-2 damla limon suyu

Tüm bu malzemeler bir tencereye koyulduktan sonra, kısık ateşte bir süre karamelize etmek için bekliyoruz. (Kesinlikle bu malzemeler tencere içinde karıştırılmamalıdır. Şekerin üzerine su ve limon suyu eklenip olduğu gibi ateşe oturtulmalıdır.)

Karamelize olan karışımın içine eklemek istediğiniz susamı(miktarı damak tadınıza göre olabilir), fındık gibi yemişleri ilave edip karıştırın. Hemen yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde dökün. Kırmak için, karışım donduğunda üzerinden merdane ile geçebilirsiniz.

Ben bu karışımı bir de fındıkla denedim daha sonra. Ancak krokanım ilk seferki gibi berrak olmadı. Kurs hocama sorduğumda şekerin tam zamanında ocaktan alınması gerektiğini, geç kalınca kesildiğini söyledi. Dolayısı ile karamelize işlemi esnasında ocağın başında beklemenizi tavsiye ederim.

Görüşmek üzere, tarifi deneyen herkese afiyet olsun...

16 Ocak 2012 Pazartesi

Kurs arkadaşlarımın pastaları...

Merhaba,
Benimle aynı gün diğer arkadaşlarımın hazırladığı pastaları da kısaca sizinle paylaşmak istiyorum. Her türden pastamız vardı o gün. Şeker hamurlu fotoğraf makinesi şeklinde, ananaslı - fıstıklı, çilekli, sepet şeklinde süslenmiş.....




Görüşmek üzere, hoşçakalın... 

Kurstaki ilk pastam...

Merhabalar,
Uzun zamandır yazacaklarım birikti. Heyecanla sizinle kursta kendi kendimize yaptığımız pastaları paylaşmak istiyorum.

Hocamız sömestr tatili öncesi, tasarımını kendimizin yapacağı, pandispanyaları ev ödevi olarak hepimizin pişireceği pastalar yapmamızı istedi.

Tasarıma karar vermek oldukça zor. Bir çok pastane dolaştım. Blogları gezdim. En sonunda ortaya aşağıdaki pastam çıktı :)



Pastamın keki vanilyalı. İçerisinde pastacı kreması var. Üzerini krem şanti ile kapladım. Süsleme için frambuaz ve frambuazlı jöle kullandım. Tasarımda kararsız kalınca birden çok şey kullandım süslemede.




Minik pembe noktalar, damla çikolata. (Eminönü'nden aldım) Top top gördüklerinizin ortası mısır patlağı dışı çikolata (Damadım yurtdışından gelirken getirmişti)

Çam ağaçları ise tamamen el emeği göz nuru :) Günlerce uğraştım onlarla. Genellikle kırıldılar, yenilerini yapmak zorunda kaldım. Çam ağaçlarım için esin kaynağım Cafe Fernando. Benzerlerini görmüştüm. (http://cafefernando.com/turkce/cikolatali-cilekli-pasta/) Ben bu ağaçların yılbaşı ağacı gibi görünmesini düşündüğümden çikolataları dövülmüş antep fıstığı ile kaplayıp inci şekerler ile süsledim.

Ağaçların yapım aşamasından bir görüntü:


Pastamı yaparken bana çok yardımcı olan arkadaşım Jale'ye de sizin vasıtanızla teşekkür etmek istiyorum ...

Paylaşacak çok fotoğraf birikti. Ancak şimdilik bu kadar. Görüşmek üzere...

Süt kızımın söz kurabiyeleri ...

Selamlar,
5 Ocak'ta süt kızım Deniz'in söz töreni vardı. Daha önce kızıma hazırladığım kurabiyelerin neredeyse aynısından ona da hazırladık. Aşağıda fotoğraflarını sizinle paylaşmak istiyorum.



30 çift kurabiyeyi hazırladık ve Çorlu'ya götürdük :)


Bu kurabiyeler bizde(Trakya'da) adet olduğu üzere erkek tarafına süslenip sunuldu. Porselen bir tabağa yerleştirildiler ancak o halinin fotoğrafını çekemedim.

Bu tip bir kurabiye siparişimizi de 18 Şubat'taki bir nişan için aldık.Benzer kurabiyeleri hazırlayacağız.

Görüşmek üzere, şimdilik bu kadar...