4 Ekim 2011 Salı

Bebek kurabiyeleri ve babaya özel pasta

Yeniden merhaba,
Yine çook önce yaptığımzı bir kurabiye-pasta setini sizinle paylaşmak istedim elim bloga değmişken.

Kurabiyeler minik Utku'nun doğumu için. Annesi Buket, kızımın arkadaşı. Doğumdan önce kurabiyelerin ve eşi için bir süpriz pasta hazırlamamızı istedi. Tasarıma birlikte karar verdik.

Klasik bebek mavisini sevmediği için turkuaz ve kahve renklerini kullanmamızı istedi. Hastanedeki oda süslemelerini de aynı formatta kendisi hazırladı. Her zaman turkuaz ve kahvenin uyumunu sevmişimdir zaten. Çok severek hazırladık Utku'nun kurabiyelerini. :)



Nazar boncuğu modelini, güzel bebeğe nazar değmesin diye seçtik.


Kurabiyeler, hastanedeki ziyaretçilere ikram edilmek içindi. Biz de 2 sepet içine, misafirlere ikram edilmek üzere paketleyip hazırladık siparişi. Sepeti de yine turkuaz-kahve rengi tonlarında tüller ile kapladık.






Doğum, normal olacağından pastanın üzerindeki figürler için tedbirli davranıp
önceden hazırlamamız gerekti.


Pastanın hazırlığına sancılar başladığında başladığımızdan, fotoğrafı çok detaylı değil maalesef.



Siparişleriniz için tatlimucizeler@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. İstediğiniz modellerde pastaları hazırlayabiliriz.

Herkese iyi akşamlar.....

Kızımın nişan kurabiyeleri

Merhabalar,
Uzun süre bloga hiç bir şey yazamadım. Kızımın evlilik süreci nedeniyle tatlı bir koşuşturmaya giriştik. Evlenme teklifinin ardından 15 gün sonra nişan törenlerini yaptık. Bu arada bohça alışverişi, nişan kıyafetlerinin alınmasının arasına bir de kızımın isteğiyle nişan kurabiyelerinin hazırlığını sıkıştırdık :) Ama tabii ki bunlar tatlı telaşlar.

Öncelikle o yoğunluk arasında hızlıca modele karar verdik. Hem sade hem de şık olmasını istiyorduk. Bu nedenle beyazın üzerine lame çiçekler ile süslediğimiz simetrik kalp kurabiyeler hazırladık. Her bir paketin içine 2 kalp kurabiye yerleştirdik. Birinin üzerine kızımın diğerine de damadımın adını yazdık. Arkalarındaki lame fon ve lame kurdeleler ile bir bütünlük sağladık. Bence çok şık oldular. :)

Sizlerle de üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen fotoğrafları paylaşmak istiyorum.






Akşamları kurabiye hazırlıklarına vakit ayırabildiğimiz için gece çekilen fotoğraflar biraz karanlık çıktı.

Aşağıdaki sepeti de söz kurabiyesi olarak erkek tarafına hediye ettik. Sepetimizi de süsledik :)